Search
HUVUDSPONSORER
bannerbilder
startsida

Lite korta fakta om oss.

NJUDUNGSORKESTERN är en symfonisk blåsorkester med en instrumentsättning bestående av träblås, bleckblås och slagverk. Vi har ca 30 medlemmar i orkestern samt en drillflickssektion med ca 30 drillflickor, Hvetlanda Dans & Drill. Orkestern startades 1967 och sju år senare bildades den första gruppen drillflickor.

Vår repertoar har stor bredd och innehåller allt från pop, rock, jazz och klassiskt till latinamerikanska rytmer och svensk folkmusik. Instrumentbesättningen  kan du se under fliken Om oss/Medlemmar.
I samband med ett antal marschframträdanden under vår och tidig höst bjuder vi också på show med drill och dans. För den underhållningen svarar "Hvetlanda Dans & Drill"  som är en särskild verksamhetsgren i vår förening. 

Vi arbetar på helt ideell basis och stödet från ett antal företag i kommunen betyder mycket  för vår verksamhet.

Orkestern bildades 1967 vilket innebär att vi 2017 fyller 50 år. Det kommer vi att fira med bl a tre konserter under 2017. Följ vad som händer under fliken "Framträdanden" som uppdateras löpande.

Tre skivinspelningar har gjorts under åren av vilka den senaste, ”BlåsMix” spelades in i Radio Jönköpings studio sommaren 2002.
Under året arrangerar vi minst ett par större populärmusikkonserter i egen regi i Vetlanda och ofta med gästartist. Under 25 år t o m 2012 arrangerade vi Luciakonserter i Withalasalen på Lucia-kvällen och då var de 400 platserna alltid slutsålda.  F o m 2013 bytte vi form och plats för årets största konsert och bjuder nu på julmusik i Vetlanda Missionskyrka.
 
Musikresor av olika slag finns också på programmet. Vi har bl a deltagit i musikfestivaler såväl i Sverige som i Tyskland och Tjeckien och därutöver arrangerat egna resor till Norge och Danmark. Senast 2015 medverkade vi vid Schwedenfest i Wismar i Tyskland vilket var tredje gången sedan 2012.
Copyright 2017 Njudungsorkestern