Om oss

Lite korta fakta om oss.

NJUDUNGSORKESTERN är en symfonisk blåsorkester med en instrumentsättning bestående av träblås, bleckblås och slagverk. Vi har ca 35 medlemmar i orkestern samt en sektion för drillflickor, Hvetlanda Dans & Drill som för tillfället är vilande medan vi ser över organisationen i den verksamheten. 

Vår repertoar har stor bredd och innehåller allt från pop, rock, jazz och klassiskt till latinamerikanska rytmer och svensk folkmusik. Instrumentbesättningen  kan du se under fliken Om oss/Medlemmar.
Under vår och försommar liksom tidig höst bjuder vi också på några marschframträdanden både i och utanför kommunen.

Vi arbetar på helt ideell basis och stödet från Vetlanda kommun och ett antal företag i kommunen betyder mycket  för vår verksamhet.

2017 fyllde orkestern 50 år och det firade på olika sätt under hela året. En stor minnesutställning på Vetlanda Museum, Jubileumskonsert nr 1 i april med Triple & Touch, jubileumskonsert nummer 2 vid Vetlandafesten och en avslutande festkonsert på Nobeldagen.

Tre skivinspelningar har gjorts under åren av vilka den senaste, ”BlåsMix” spelades in i Radio Jönköpings studio sommaren 2002.
Under året arrangerar vi minst ett par större populärmusikkonserter i egen regi i Vetlanda och ofta med gästartist. Under 25 år t o m 2012 arrangerade vi Luciakonserter i Withalasalen på Lucia-kvällen och då var de 400 platserna alltid slutsålda.  F o m 2013 bytte vi form och plats för årets största konsert och bjuder nu på julmusik i Vetlanda Missionskyrka.
 
Musikresor av olika slag finns också på programmet. Vi har bl a deltagit i musikfestivaler såväl i Sverige som i Tyskland och Tjeckien och därutöver arrangerat egna resor till Norge och Danmark. Senast 2015 medverkade vi vid Schwedenfest i Wismar i Tyskland vilket var tredje gången sedan 2012.

Är du sugen att vara med i vårt härliga blåsargäng?

Då tittar du in under fliken "Spela med oss" för mer information och för att anmäla ditt intresse. Du är lika välkommen antingen du trakterar ett träblåsinstrument eller du är bleckblåsare eller kanske slagverkare. Vi har plats för dig i alla sektioner och hjälper till att lotsa in dig i din egen takt. Vi jobbar med ett brett spektra av musik, allt från pop, rock och schlager till musikalmusik och klassiskt och arrangerar minst 2 egna konserter med solist(er) varje år. Under maj månad samt perioden 15 aug - 15 sept är vi bokade för uppträdande utomhus tillsammans med vår drilltrupp, Hvetlanda Dans & Drill, som består av totalt 30-talet tjejer.
Som ofta inom musiken lägger vi generationstänkandet åt sidan. Här är det musiken som förenar! I vår orkester är medlemmarna från 19 till 75 år! 
Välkommen att höra av dig till någon av kontaktpersonerna under fliken
 "Spela med oss".